QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

Xhiro dhe konsum i dobët

29 August 2019

Mosrealizimi i të ardhurave në buxhetin e shtetit dhe goditja që TVSH vijon të japë për të disatin muaj radhazi, është një situatë e paralajmëruar që herët nga eksportuesit dhe që pritej të ndodhte.

Në një intervistë për TV SCAN, kreu i Qendrës së Eksporteve Shqiptare, Alban Zusi shprehet se shkaku kryesor është mbiçmimi i lekut, i cili shkaktoi efekt zinxhir negative në ekonomi.

Zusi paralajmëron se kjo situatë do të vazhdojë edhe në muajt e ardhshëm dhe do të ndjehet më së shumti me mbylljen e sezonit turistik.

Edhe për muajin Korrik nuk u arrit të realizohej plani i të ardhurave, ndërsa TVSH-ja vijoi kontributin negativ në buxhet me rënie në 2.5 miliardë lekë krahasuar me një vit më parë.