QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

LEA - 2011 ltd

Country : Albania
Adress : Shenavlash, 2000 Durres
Contact face : Ardian Çitozi
E-mail contact : lea2011shpk@gmail.com
Telephon contact : +355 68 40 21 733

Lea-2011 Sh.P.K, që nga viti 2011, kryen një aktivitet ekonomik të import-eksportit të frutave dhe perimeve, si gështenjë, shalqi, portokall, boronicë, luleshtrydhe, qepë, patate, fasule etj. Aktiviteti i saj kryesor është përqëndruar për ekportin e gështenjës, shalqi, boronicë, patate dhe fasule.

Gështenjë, i takon grupit të arrorëve, por ndryshe nga arrat dhe bajamet, përmban yndyrë të ulët dhe është i vetmi nga ky grup që përmban vitaminën C. Gështenja përmbanë shumë minerale, të tilla si kalium, fosfor, kalcium, magnez dhe hekur. Gjithashtu përmban vitamin ate grupit B, si dhe vitamina A dhe C. Meqë gështenja është e pasur me kalium, ndihmon në trajtimin e sëmundjeve të veshkave dhe gjakut. Gështenja e egra, fruti dhe lëvorja e saj, kanë aplikim të gjerë të mjekësisë alternative

 

PAKETIMI: Gështenjat mbërrijnë në magazinë dhe aty kalibrohet me kalibrër duke u ndarë në të vogla dhe të mëdha. Pastaj ato janë të paketuara në çanta të mëdha që kanë një kapacitet të madh prej 1 ton deri në disa kilogram, dhe duke përdorur një makinë të quajtur pirun ata transportohen brenda, më vonë duke arritur në destinacionin e klientit. Një tjetër mënyrë është nëpërmjet paketimit të gështenjës në disa çanta të kuqe, të cilat kanë një kapacitet prej rreth 30 kilogramësh. Ne mund të vendosim në kamion 21,22,23,24, ose 25 paleta.

SHALQINI: Për sa i përket aktivitetit të shalqinit, Lea-2011 Sh.P.K blen farat e shalqinit në tregjet e huaja, në këtë rast importet e farave të shalqinit. Farat e shalqinit mbillen në tokë dhe pas një kohe të caktuar janë gati të mblidhen. Duke përdorur traktorët, ata arrijnë në depo, paketohen, dhe produkti është gati për eksport. Ndryshe nga gështenja, shalqini paketohet në kuti kartoni të mëdha, dhe në një kamion mund të futen 53, 54 ose 55 kartona.