QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

Eleminimi i therjes së kafshëve nga subjekte jo të licensuara

PROBLEMI:  
Pavarsisht shtimit të numrit të inspektimit në terren nga AKU dhe përpjekjet e Taskforcës së ngritur për këtë problem, vijojnë të jenë aktive thertore ilegale në të gjithë territorin e vendit.


IMPAKTI NEGATIV:  
1) Rrezik më i madh për shëndetin e publikut;
2) 
Demotivim i investimeve të mëtejshme për shtuar standartet në këtë fushë;
3)
 Pengesë për hapjen e eksporteve me produkte mishi.

Hapat e ndërmarrë për zgjidhjen e problemit

17.02.2017   Një përfaqësi biznesi u takuan me drejtorin e AKU-s Dritan Sejko duke dhënë detaje për këtë problem.
08.02.2017   Letër dërguar Ministrisë të Bujqësisë për marrjen pjesë të një antari nga Albanian Fud Industry në taskforcën për këtë problemMë shumë info:

Takimi/ Kreu AKU-s: Të gjitha thertoret që nuk plotësojnë standardet, mbyllje e  menjëhershme


KOMENTE :
KOMENTO :