QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

LAJME

Një ditë më parë, Instituti i Statistikave raportoi për rritje vjetore të eksporteve në masën 24.2%. Por sa reale është një rritje e tillë, aq më tepër në kushtet kur monedha evropiane euro vijon të zhvlerësohet, duke prekur direkt fitimet e eksportuesve shqiptarë. Në lidhje me këtë çështje, “Vizore.al” kërkoi një opinion nga kreu i Qëndrës Shqiptare të Eksporteve, Alban Zusi, i cili theksoi se paralelisht me publikimin e këtyre shifrave, INSTAT duhet të anketojë vetë eksportuesit
Gjatë vizitës së tij në qarkun e Durrësit, në zonën e Shënvlashit, ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, z. Niko Peleshi ka viztuar në një fermë moderne, e cila operon sipas modelit të ri të bujqësisë, “Contract farming”. Ferma LEA-2011 SHPK një nga anëtarët e Qendrës së Eksporteve Shqiptare, e njëherazi edhe AFI-t, është një histori suksesi e eksporteve shqiptare.
Monedha e përbashkët nuk ka të ndalur në rënien që ka nisur në tregun e brendshëm. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro u këmbye sot me 124.17 lekë, duke shënuar një rënie të fortë me 0.71 lekë në krahasim me ditën e mëparshme. Kjo rënie vjen pas nënçmimit me 0.54 lekë të ditës së mëparshme, duke humbur 1.25 lekë në vetëm dy ditë. Ky është një tjetër rekord i 10 viteve të fundit, ku euro po tregtohet në nivelin më të ulët që nga janari 2009.

NJOFTIME


NEWSLETTER 11 SHQ EN