QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

LAJME

Sot në datë 22 shkurt u nënshkrua në Ukrainë Memorandumi i Mirëkuptimit mes Shqipërisë dhe Ukrainës, përkatësisht mes z. Ditmir Bushati, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme të  Shqipërisë dhe Z. Pavlo Klimkin, Ministrit të Punëve të Jashme të Ukrainës.   Gjatë kësaj vizite diplomatike ministri Bushati do të takohet edhe me Ministrin e Zhvillimit Ekonomik dhe Tregtisë së Ukrainës ku do të diskutohet për hapjen e negociatave të Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë me dy vendeve.  Z. Ditmir Bushati në fjalimin e tij theksoi që ka një interes të lartë për eksportin e produkteve shqiptare në Ukrainë, sidomos atyre agro – bujqësore.
Deficiti tregtar i vendit është thelluar më tej në nisje të këtij viti. Instituti i Statistikave ka publikuar të dhënat për tregtinë e jashtme, ku konstaton se në janar 2018, eksportet e mallrave arritën vlerën 23 miliardë lekë, duke u rritur me 23.6 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe 6.4 % kundrejt muajit të mëparshëm. Ndërsa importet vlerësohen në këtë periudhë në vlerën 45 miliardë lekë, duke u rritur me 27.0 % në krahasim me një vit më parë dhe u duke u ulur me 26.5 % kundrejt dhjetorit 2017. Sipas INSTAT-it, deficiti tregtar i këtij muaji është 21.3 miliardë lekë, me rritje me 31.1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe duke u ulur me 45.1 %, në krahasim me dhjetorin 2017
 Qëndra e Eksporteve Shqiptare dhe Albanian Food Industry ndjek nga afër problemet e prodhuesve dhe eksportuesve  shqiptarë dhe bashkëpunon me ta për të gjetur zgjidhje afatgjata për këto sfida. Një ndër këto industri, me potencial të madh eksportues, është edhe ai i Bimëve Aromatike Medicinale (BAM

NJOFTIME


NEWSLETTER 8 Jan18  Shp / EN