QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

LAJME

Kreu i dikasterit të Bujqësisë, z. Niko Peleshi, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në bashkëpunim me AFI dhe  Alb Export kanë zhvilluar një takim me sipërmarrësit, dhe operatorët që kryejnë aktivitetin e tyre në fushën e industrisë së mishit dhe të përpunimit të qumështit. Takimi është organizuar, në kuadër të iniciativës të marrë nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, me qëllim sensibilizimin dhe inspektimin në distancë ndaj të  gjithë njësive të tregtimit të mishit dhe të qumështit dhe nënprodukteve të tij. Garantimi i standardeve të zinxhirit ushqimor dhe formalizimi i kanaleve nëpër të cilin kalon gjithë ky cikël ka qenë kryefjala e diskutimit të ministrit gjatë këtij takimi.
Sot në datë 22 shkurt u nënshkrua në Ukrainë Memorandumi i Mirëkuptimit mes Shqipërisë dhe Ukrainës, përkatësisht mes z. Ditmir Bushati, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme të  Shqipërisë dhe Z. Pavlo Klimkin, Ministrit të Punëve të Jashme të Ukrainës.   Gjatë kësaj vizite diplomatike ministri Bushati do të takohet edhe me Ministrin e Zhvillimit Ekonomik dhe Tregtisë së Ukrainës ku do të diskutohet për hapjen e negociatave të Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë me dy vendeve.  Z. Ditmir Bushati në fjalimin e tij theksoi që ka një interes të lartë për eksportin e produkteve shqiptare në Ukrainë, sidomos atyre agro – bujqësore.
Deficiti tregtar i vendit është thelluar më tej në nisje të këtij viti. Instituti i Statistikave ka publikuar të dhënat për tregtinë e jashtme, ku konstaton se në janar 2018, eksportet e mallrave arritën vlerën 23 miliardë lekë, duke u rritur me 23.6 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe 6.4 % kundrejt muajit të mëparshëm. Ndërsa importet vlerësohen në këtë periudhë në vlerën 45 miliardë lekë, duke u rritur me 27.0 % në krahasim me një vit më parë dhe u duke u ulur me 26.5 % kundrejt dhjetorit 2017. Sipas INSTAT-it, deficiti tregtar i këtij muaji është 21.3 miliardë lekë, me rritje me 31.1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe duke u ulur me 45.1 %, në krahasim me dhjetorin 2017

NJOFTIME


NEWSLETTER 12 SHQ EN

NEWSLETTER 11 SHQ EN