QENDRA E EKSPORTEVE SHQIPTARE
ALBANIAN EXPORT CENTER
HOTLINE :      +355 67 604 52 40      e Hë - e Pr  8:00  - 18:00
ADRESA :   Rr. "Gjin Bua Shpata", Pallatet e Aviacionit të Vjetër, Shk. 4, Kati i I, Ap.16, Tiranë

LAJME

Shqipëria nuk e ka krijuar ende besimin e duhur tek  Bashkimin Europian, se mishi dhe nënproduktet e qumështit që tregtohen në vendin tonë janë të sigurta për tu konsumuar. Për rrjedhojë është i bllokuar prej vitesh eksporti i tyre ne tregjet Europiane.
Ngricat dhe mungesa e serave me ngrohje kanë dëmtuar prodhimet shqiptare duke rritur nevojën për produkte importi dhe çmime të larta. Kreu i Qendrës Shqiptare të Eksporteve, Alban Zusi, në një intervistë për Ora News sheh si zgjidhje për financimin e serave dhe uljen e çmimeve të hidrokarbureve për bujqësinë.
Shoqata e Industrialistëve ushqimor  mbështet aksionin për disiplinimin e tregtimit të  mishit iniciuar nga Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti, i cili mblodhi të mërkurën Task-Forcën për tregtimin e  mishit dhe therjes së kafshëve.
Interesi i shfaqur nga nga biznesi shqiptar ishte eksporti drejt Ukrainës i fruta perimeve dhe gështenjës, një produkt i panjohur për tregun ukrainas. Nga ana e tyre, kompani ukrainase shfaqën interes në sjelljen e turistëve në Shqipëri.

NJOFTIME


NEWSLETTER Issue 14 Shq / EN
NEWSLETTER Issue 13 Shq / EN